הגירה לקנדה

קנדה מקדמת בברכה מהגרים מכל רחבי העולם. בסוף שנת 2018 כ-320,000 מהגרים ייקלטו בקנדה. קנדה מדורגת שמינית בעולם מבחינת גובה ההכנסה ליחיד. יש בה מערכת בריאות מפותחת במיוחד, וכן שירותים חברתיים ומערכות חינוך מהטובות בעולם, מה שעושה את קנדה יעד מועדף לטיולים, ללימודים, לעבודה ולגידול ילדים.

קנדה מעודדת באופן פעיל עלייה לשטחה, ויש לה דרישות סבירות יחסית כלפי המבקש להגר אליה לפי אחת מתוכניות ההגירה שלה.

בקנדה קהילות יהודיות גדולות, הנכונות לסייע בתהליך הקליטה וההסתגלות.

רוצים להתחיל מחדש במקום אחר? קנדה עשויה להיות האפשרות המושלמת בשבילכם. חשבתם על הגירה לקנדה? מחפשים מידע על ויזה לקנדה? הגעתם למקום הנכון.

קנדה היא אחת מעשרת המדינות המתפתחות ביותר בעולם

"משנה מקום משנה מזל", אומר הביטוי העממי המוכר. ואכן, ברוח זו, ישראלים רבים נוהגים לרענן את מקום מגוריהם וחושבים על פתיחת דף חדש באזור שונה בעולם. אז אם אתם חושבים על הגירה – הגירה לקנדה עשויה להיות התשובה בשבילכם. קנדה היא אחת מהמדינות האיכותיות ביותר בעולם.

הערים המובילות בקנדה מדורגות באורח קבוע במקומות הראשונים בעולם בסקרי רמת החיים, כך שאין פלא שרבים חושבים על הגירה לקנדה. למרות שמדובר במדינה ענקית (קנדה היא המדינה השנייה בעולם בשטחה), גרים בקנדה רק מעט יותר מ- 30 מיליון תושבים, כך שיש בה עוד מקום לתושבים רבים, מה שמסביר מדוע קל יחסית לקבל ויזה לקנדה.

רוב התושבים בקנדה מרוכזים בקוו הגבול עם ארה"ב, ולמעשה יש קווי דמיון רבים בין שתי המדינות. ההבדל העיקרי הוא שקנדה נחשבת למדינה בטוחה ורגועה בהרבה, ואורח החיים בה הוא שקט ושליו. כמו כן חלקים מקנדה עם בעלי השפעה צרפתית גדולה.

בקנדה יש תעשיית הייטק, רפואה ושירותים מתקדמים מאוד, אך תעשיות אלו זקוקות לעובדים רבים ולכן המדינה מעודדת הגירה לקנדה ומעניקה ויזה לקנדה לעובדים בעלי מקצועות נדרשים.

הגירה לקנדה היא אופציה מועדפת על ישראלים רבים המחפשים מקום אחר לחיות בו. רמת החיים הגבוהה, הביטחון האישי, הניקיון, הסדר והשלווה מביאים ישראלים רבים לבקש ויזה לקנדה. כמו כן, קנדה מאפשרת לאזרחיה להחזיק באזרחות כפולה. יתרון נוסף הוא הקהילה היהודית הגדולה שקיימת בקנדה ומסייעת לישראלים להיקלט בה.

מסלולי הגירה לקנדה בהתאמה אישית

הגירה לקנדה כוללת מספר מסלולים מקובלים בהם: הגירה מטעמים כלכליים, משפחתיים, מבקשי מקלט, שיקולים הומניטריים ועוד. אחת המטרות של חוקי ההגירה הקנדיים היא לאפשר כניסה קלה למדינה וקליטה עבור תושבים ארעיים, מדובר על שהות מוגבלת בזמן המתאימה עבור תיירים, סטודנטים, עובדים זרים ועוד. המסלול כולל הגשת בקשת ויזה לקנדה מראש או לחילופין בהגשת בקשה להרשאת נסיעה אלקטרונית או ETA. דרישות נוספות כוללות הצגת מידע ביומטרי, בדיקה רפואית, ויזת סטודנט או אשרת עבודה

דרכי הוצאת ויזה לשם הגירה לקנדה

קיימות מספר דרכים לקבלת ויזה לקנדה, כולל ויזות שניתנות כמעמד של תושב קבע וזאת לאחר תקופת מגורים של שנתיים בקנדה – דהיינו לאחר תקופה זו אפשר לקבל אזרחות קנדית. ויזות לקבלת תושב קבע ניתנות על בסיס התכנית הפדראלית להגירת בעלי מקצועות או הגירה לפרובינציות לפי מקצוע. קיימות אפשרויות הגירה לקנדה על בסיס בעלי עסקים ומקצועות עצמאיים.

אפשרות אחרת היא קבלת ויזה לקנדה על בסיס "עבודה נדרשת". קנדה מגדירה מהן העבודות הנדרשות בתחומה, ומי שנחשב לבעל מקצוע מיומן יכול לקבל ויזה לקנדה לו ולמשפחתו. במסלול זה נדרשת לעתים גם הצעת עבודה ספציפית ממעסיק בקנדה שיש לו אישור להעסיק "עובד זר".

בין העבודות הנדרשות ניתן למצוא לא רק משרות בתחום הרפואה וההייטק, אלא גם עבודות של בעלי מקצוע בתחום הנגרות, נהגי משאיות, מכונאים, בנאים ורתכים.

ויזות אחרות הקיימות לקנדה ניתנות על מנת לאפשר לימודים בקנדה וכן כתוצאה מנישואים לאזרח קנדי.

במהלך העשור האחרון מספר הבקשות להגירה לקנדה, אשר אושרו על ידי הממשל הקנדי גדל בהתמדה, וצפוי כי מגמה זו תימשך אף בעתיד.

חדש 9/10 – ויזת עבודה ומקום עבודה בקנדה לנהגי סמיטריילר ורתכים

אם אתה נהג סמיטריילר בעל רישיון וניסיון של לפחות 3 שנים במקצוע, מעוניין לעבוד בקנדה, ובעל ידע בסיסי באנגלית, באפשרותנו לסדר לך ויזת עבודה ומקום עבודה בקנדה עם אפשרות להגר! תנאים דומים לבעלי נסיון בתחום הריתוך

נא ליצור קשר עם חברת קנגורו עוד היום

קנגרו שרותי הגירה הינה חברה המתמחה בכל התהליך של הגירה לקנדה וכמו כן הוצאת ויזת הגירה לקנדה. הנכם מוזמנים להתקשר ולשוחח עם נציגנו, או להשלים את השאלון ולשלוח אלינו.

למידע נוסף
צרו קשר

    שאלות ותשובות

    איזה סוגי ויזות קיימות לצרכי עבודה בקנדה?

    במידה ואתם מעוניינים להגר לקנדה תדרשו להנפקת ויזת עבודה הנדרשת מכל תושב זר המעוניין לעבוד בקנדה. חשוב לציין שקיימים מספר סוגי ויזות עבודה עיקריים בקנדה:

    1. ויזת עבודה רגילה הידועה בשם WORK PERMIT- ויזה זו היא למעשה מעין "אישור עבודה" והיא מיועדת לכלל התושבים הזרים המחפשים לעבוד בקנדה בתחומים בהם קיים מחסור בכוח אדם מיומן. חשוב לציין שויזה זו מונפקת אך ורק לתושבים זרים המחזיקים בהצעת עבודה ממעסיק קנדי.
    2. ויזה עבודה פתוחה הידועה בשם: OPEN WORK PEMIT – ויזה זו מיועדת לבני/בנות זוג של סטודנטים או עובדים זרים הלומדים ו/או עובדים בקנדה.
    3. ויזת עבודה מסוג POST GRADUATION WORK PERMIT – ויזה זו מיועדת בעיקר לסטודנטים זרים אשר השלימו את לימודיהם בקנדה. ויזה זו מקנה להם אישור עבודה זמני למשך תקופה של עד שלוש שנים, כאשר מחזיקי ויזה זו אינם נדרשים להחזיק בהצעת עבודה ממעסיק קנדי.

    מה נדרש עבור ויזה לקנדה?

    הנפקת ויזה לצרכי עבודה בקנדה הינו תהליך מורכב המחייב אתכם להשגת מסמכים ואישורים מגורמים שונים, כאשר את הליך ההנפקה נהוג לסווג לשלושה שלבים מרכזיים:

    1. קבלת הצעת עבודה ממעסיק קנדי- אזרחים זרים המבקשים לעבוד ולהגר לקנדה, נדרשים בראש ובראשונה להציג הצעת עבודה ממעסיק קנדי (אך ורק משרות מלאות). במסגרת ההצעה הנלווית להגשת הליך הנפקת ויזת עבודה, ההצעה חייבת לפרט את תנאי ההעסקה ואת הגדרות התפקיד, לרבות, משך תקופת ההעסקה הרצויה, שכר העבודה, מהות התפקיד, שעות העבודה וכדומה.
    2. במקביל, גם המעסיק נדרש לקבל אישור המכונה LMIA וזאת לצרכי העסקת עובד זר. הגשת הבקשה מצידו של המעסיק הקנדי מופנית למשרד העבודה האזורי בקנדה, כאשר הגשת הבקשה נעשתה לאחר שהוכח שאין ביכולותיו של המעסיק אפשרות למצוא עובד מקומי באזור מגוריו המעוניין לעסוק בעבודה אותה הוא מציע בהתאם לדרישות התפקיד ותנאי המשרה.
    3. לאחר שהמעסיק קיבל אישור LMIA לצרכי העסקת עובד זר, ולאחר שנחתם הסכם עבודה בין המעסיק לעובד הזר, ניתן להגיש בקשה מסודרת להוצאת אשרת עבודה לרשויות ההגירה של קנדה וזאת במסגרת הנפקת ויזת עבודה.

    אילו כישורים מקצועיים נדרשים בקנדה?

    בכל רחבי קנדה, על כל מחוזותיה השונים, קיים ביקוש מתמיד לאנשי מקצוע בעלי הכשרה מקצועית בתחומם וזאת גם במקרים בהם הם אינם מחזיקים בתואר אקדמי. כישורים מקצועיים אלו כוללים בין היתר בעלי מקצוע אשר רכשו הכשרה בתחום עיסוקם גם במסגרת בית הספר המקצועי וגם במסגרת קורסים מקצועיים, כאשר בין יתר המקצועות הנדרשים בקנדה תוכלו למצוא: ריתוך, טבחות וקונדיטוריה, מכונאות, עובדי מערכות חשמל, עובדי מתכנת, הנדסאי קירור ומיזוג אוויר, טכנאי שירות ומקצועות נוספים.

    יחד עם זאת, חשוב לציין שקיימת דרישה גם לבעלי מקצועות המחזיקים בתארים לימודיים בתחום עיסוקם, לרבות, רואי חשבון, אדריכלים, מהנדסי תוכנה, מנהלי בנייה, רופאי שיניים, אנשי הוראה, מנהלי משאבי אנוש, אנשי הייטק וכדומה. אנשי מקצוע בעלי השכלה ורמת מקצועיות ומיומנות מקצועיות מוכחת, חייבים להיות בעלי שליטה באנגלית (קריאה, כתיבה, דיבור) ברמה גבוהה. חשוב לציין שבשני המקרים, העובדים נדרשים לשליטה באנגלית או צרפתית.