בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמה גוברת והולכת של ישראלים העוברים להתנסות בחיים בחו"ל. בסקר שנערך עבור מוסף "הארץ" לאחרונה, הודו 37% מהישראלים שנשאלו שהם שוקלים לעזוב את הארץ.
הטענה בפי היורדים מן הארץ היא כי תנאי המחיה פה קשים, גם באופן מוחלט, ובמיוחד בהשוואה למגורים בארצות אחרות. האבטלה גואה, יוקר המחיה עולה, וקשה לסיים את החודש.

מה יכולים הישראלים להשיג בחו"ל ולמה הם עוזבים את הארץ? על כך ועוד, בכתבה שלפניכם.

למה לעזוב את הארץ?

החיים בישראל אינם פשוטים, ולא קל להסתדר כלכלית. רמות האבטלה בארץ גבוהות, בעיקר במגזר של אנשי מקצוע, ושיעורי האבטלה גבוהים ככל שבעל המקצוע מבוגר יותר - אחרי גיל 40, כך נאמר, במרבית המקצועות כמעט בלתי אפשרי להשיג עבודה חדשה.
יוקר המחיה גבוה - ביחס ליוקר המחיה בברלין, למשל, שהיא יעד מבוקש בקרב יורדים מן הארץ, החיים בישראל יקרים בכ - 30%. מדובר על עלות הדיור, המחירים בסופר, והמיסים החודשיים.

לאן הולך הכסף?

בישראל, ההשקעה בחינוך פחתה בחמש השנים האחרונות ואנחנו נמצאים במקום ה - 29 מתוך 36 במדד ה OCED בהשקעה בחינוך. בנוסף, מגלים מדדים דומים, כי מצבן הכלכלי של המשפחות הצעירות שבהן שני מבוגרים עובדים הורע באופן רציף על פני חמש השנים האחרונות.

ארץ ישראל היא ייחודית במגזרים ובענפים שעליה להקציב עבורם סכומי כסף מתוך ההכנסות ממיסים ומאחרים - לדוגמה ההוצאה הגדולה על ביטחון, וגם תשלומים עבור אוכלוסיות גדולות של מבוגרים שאינם עובדים ונסמכים על קצבאות.
במובן הזה, נוצר מעגל אימים של תשלומי מיסים שעולים, אבל רווחה שיורדת.
לו הרווחה הייתה עולה בזמן שתשלומי המיסים היו עולים - הייתה בכך נחמה עבור אותם צעירים שנשחקים תחת עול תשלומי המיסים הגבוהים. אולם התחושה שהכסף "נעלם", משפיעה גם היא על תחושת חוסר שביעות הרצון.

מי עוזב?

פלח האוכלוסייה שנוטה לעזוב את הארץ הוא בעיקר חילונים, משכילים (בעלי תואר ראשון ומעלה), בגילאים 30 - 50, מאזורי מרכז הארץ ודרומה ובעלי אזרחויות שונות כגון: אזרחות ספרדית, אזרחות רומנית אזרחות אמריקאית.
המושג "בריחת המוחות" מדבר על כך שישראלים שיכולים לעבוד ולתרום למדינה רבות, בוחרים להקל על עצמם ולגור בארץ אחרת, ובכך מפחיתים את המסוגלות הכוללת של מדינת ישראל ויכולותיה להתחדש, להמציא, ולהתפתח.
היום, כשכל העולם הוא כפר גלובאלי, כבר אין סיבה לנסוע לחו"ל ולבדוק שם אם יש סיכוי למצוא עבודה חדשה או לא. ניתן לקיים ראיונות עבודה מרחוק, ולנסוע כשמרבית המשתנים שיקבעו אם המגורים במדינה החדשה יהיו מוצלחים אם לאו, כבר נענו.

ולסיכום, כדאי לרדת מהארץ?

משתנה נוסף שהיה פעם חלק גדול מהסיבה לבחור בחיים בישראל הוא הפטריוטיות. אבל כיום, כשהעולם פתוח בפני כל אחד, ואנשים פחות נוטים "למות בעד ארצם", הפטריוטיות אינה נראית כמו סיבה מספקת לעבוד קשה יותר ולקבל פחות, ביחס לשכנים במדינות אחרות.
המעבר לגור בחו"ל אינו פשוט, נדרשת תקופת הסתגלות, במיוחד אם עוברים עם משפחה. הבחירה אם לעבור לגור במדינה אחרת או לא, היא בחירה אינדיווידואלית, לה תשובות שונות עבור אנשים שונים ובמצבים שונים.

למידע אודות הגירה לאוסטרליה >> לחצו כאן

למידע אודות הגירה לקנדה >> לחצו כאן

למידע אודות הגירה לארה"ב >> לחצו כאן

למידע אודות הגירה לאנגליה >> לחצו כאן



לפרטים וייעוץ ראשוני צרו קשר

03-6134244

השאירו פרטים מלאים ונדאג לחזור בהקדם לספק לכם מענה מקצועי ואדיב

עמוד הפייסבוק של קנגורו שירותי הגירה עמוד הגוגל+ של קנגורו שירותי הגירה הפרופיל של עו”ד ליסה סגלוב בלינקדין