מציאת מקום מגורים

אחד הצעדים הראשונים שתידרשו לעשות כשתגיעו לניו יורק (אלא אם כן מישהו מארח אתכם שם), זה למצוא מקום מגורים. זה לא סוד שהעיר ניו יורק היא אחת הערים היקרות ביותר בעולם. כדי להקל עליכם תוכלו להתחיל במציאת דיור זמני באתרי אינטרנט שמציעים דירה למשך מספר שבועות בניו יורק.

האתר: Flatclub.com מאפשר לכם למצוא מגורים נוחים, קרובים לתחבורה ציבורית ובמחירים טובים. בנוסף, בעל הבית הוא ניו יורקי ומכיר את השטח, וישמח לעזור לכם למצוא מקום מגורים קבוע. בדרך זו תוכלו לחסוך לעצמכם רכישה של כרטיסי טיסות לניו יורק ובחזרה לארץ, רק בגלל שאתם לא מצליחים למצוא מקום מגורים סביר שעומד בתקציב שלכם.

ברור שדמי ההשכרה בניו יורק משתנים בהתאם למיקום הדירה. בכול אופן, מומלץ מאוד לנסות ולמצוא דירה ששכר הדירה שלה יציב. המשמעות היא שקיימת הגבלה על היכולת של בעל הבית להעלות את שכר הדירה במשך שנה אחת. אגב, תקנה זו גורמת לכך שיוקר המחייה בניו יורק הוא קצת יותר נסבל בהשוואה לערים גדולות אחרות בעולם – לפחות כשמדובר על גובה שכר הדירה.

מנהטן, ברוקלין או קווינס – אם מנהטן יקרה מדי עבורכם, הרחיבו את החיפוש שלכם לרבעים אחרים כמו ברוקלין או קווינס. אזורים אלה הופכים ליותר ויותר תוססים ואטרקטיביים, הודות לסטודנטים ולאנשי מקצוע צעירים שמצאו לעצמם, בשנים האחרונות, מקום מגורים במחיר סביר.

אחד המאפיינים העיקריים של ניו יורק הוא הגיוון. העיר מתפתחת בקצב מהיר וגם צורת הרחוב משתנה אם רק עוברים כמה רחובות לכיוון המרכז או ההפך. לכן, אל תתעצלו וצאו לחפש את האזור המתאים לכם. קחו בחשבון שעשרות דירות נעזבות ומושכרות מחדש מדי יום.

תעסוקה בעיר ניו יורק

ניו יורק היא עיר של הזדמנויות. בדרך כלל מומלץ להגיע לעיר כשיש לכם מקום עבודה מוסדר, אבל אם עדיין אין לכם תעסוקה ואתם בעלי מקצוע, תוכלו למצוא מקום עבודה, אם רק תחפשו. אפשר לחפש עבודה באמצעות ארגונים כמו Upwardly Global. זהו ארגון ללא מטרות רווח שמסייע למהגרים מיומנים ומורשים ולפליטים, למצוא עבודה.

כדי לקבל עזרה מהארגון צריך לעמוד בדרישות הבאות:

  • יש לכם גרין קארד או מעמד של פליט.
  • יש לכם תואר ראשון ומעלה.
  • יש לכם ניסיון בעבודה (מחוץ לארה"ב) של שנתיים לפחות.
  • אתם גרים בארה"ב פחות מ-5 שנים.
  • לא עבדתם בארה"ב בתחום המקצועי שלכם.
  • אתם בעלי מיומנויות מחשב בשפה האנגלית.
  • יש לכם מוטיבציה גבוהה ויכולת לקחת חלק בכשרה מקוונת או פנים אל פנים.

קורות חיים

אם אין לכם מקום עבודה מובטח בניו יורק, הכינו מסמך קורות חיים, שבארה"ב נקרא "רזומה" (resume). הגשת מועמדות לעבודה כרוכה בהצגת קורות חיים. בארה"ב לא מצרפים תמונות לקורות החיים ולא מציינים תאריכי לידה או מצב משפחתי – אלה נחשבים לפרטים מפלים בחוקי התעסוקה. בדקו את תבנית קורות החיים המקובלת בארה"ב, ופעלו בהתאם. כמובן שאת קורות החיים יש להגיש באנגלית.

מאמרים נוספים

איך להתאים את הבקשה לויזת גרין קארד?

להמשך קריאה

צעד אחרי צעד בדרך למימוש החלום הקנדי

להמשך קריאה

לאיזו מדינה ניתן להגר עם ובלי אזרחות זרה?

להמשך קריאה

הנפקת אשרת עבודה לאוסטרליה עם משרד הגירה

להמשך קריאה